Начало Граплинг Българин спечели Гран При турнира на AJP в Бургас

Българин спечели Гран При турнира на AJP в Бургас

Българин спечели Гран При турнира на AJP в Бургас
0

Българският състезател по бразилско джу джицу и събмишън граплинг Даниел Евгениев спечели Гран При турнира на „AJP Bulgaria National“. Боецът на „СК Бойни Спортове Монтана“ записа четири победи над представители от четири различни държави по пътя си към златния медал и наградата от 1000 евро, осигурена от спонсорите на събитието.

Даниел Евгениев със спечелената статуетка от Гран При турнира на AJP в Бургас

Другият българин, който се класира в челната тройка на Гран При турнира бе Стилиян Георгиев от „Боен Клуб Левски София“. Той се окичи с бронзов медал след две победи над представители на Чехия и България и загуба в полуфинален сблъсък от Билал Бенхамед от Франция. В челната осмица на турнира се класираха и Леонид Тодоров от „СК Бойни Спортове Монтана“ и Александър Александров от „Бразилско Джу Джицу Варна“. И четиримата българи, които намериха място сред най-добрите осем състезатели в турнира, по-рано през деня спечелиха златни медали в дивизиите си.

Евгениев срещу Бенхамед във финална среща на турнира

Гран При турнирът бе част от първото издание на „Abu Dhabi Jiu-Jitsu Pro“ в България, което се проведе на 05.06.2021 (събота) в Бургас. В Гран При надпреварата право на участие имаха единствено финалистите от дивизиите за кафяви и черни колани.

Стилиян Георгиев (дясно) – другият медалист в Гран При турнира от България

В дебютното събитие на AJP в България участваха 246 бойци от 21 държави от всички възрастиОтборната купа бе вдигната от домакините на състезанието „GFTeam“. Плътно след тях на второ и трето място се наредиха отборите на „Bruno Bastos Jiu-Jitsu“ и „Twisted Jiu-Jitsu“.

Очаквайте пълен репортаж от събитието в телевизионното предаване „Boec.BG“, което се излъчва всяка неделя от 19:00 часа по „Bulgaria ON AIR“.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".