Начало Борба Петър Касабов отговори на Биляна Дудова

Петър Касабов отговори на Биляна Дудова

Петър Касабов отговори на Биляна Дудова
0

Напрежението в родната борба отново ескалира. Поредна порцият скандали в женския ни национален отбор. Причината за тях е отпадането от състава за предстоящото Европейско първенство в Будапеща на световната и европейска шампионка – Биляна Дудова.

Селекционерът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов обяви, че са спазени критериите за определяне на националния отбор. Крайното решение в категория до 62 килограма да участва бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио – Тайбе Юсеин, бе негово.

,,Има решение, което е прието от Управителния съвет. Това са критерии за участие на Световно и Европейско първенство, републикански и международни турнири. Прави се преборване с толеранс 2 кг в дата, определена от националния треньор. Това важи не само за жените, но и за класическия и свободния стил при мъжете. Биляна Дудова отказа да се бори, подведена от своя треньорски щаб. Те решиха, че няма да участва в това преборване“, каза Касабов за БТА.

Дудова споделя, че тъй като преборването с другата наша шампионка Тайбе Юсеин не се е случило, а Тайбе е избрана за представител на България в категорията до 62 килограма, тя приема това като несправедливо към нея.