Начало Борба Националките по борба с второ място на турнир във Франция
0

Националките по борба с второ място на турнир във Франция

Националките по борба с второ място на турнир във Франция
0

Ционалният тим на Бългрия по борба-жени, воден от старши треньора Петър Касабов, постигна две победи и една инфарктна загуба на отборния турнир „Анри Деглан“ в Ница, Франция. Нашите победиха домакините от Франция с 4:2 и Испания с 5:1, а отстъпиха на Италия с 3:3, като за победител бе обявен отборът, направил повече тушове.

Най-убедителни за българките бяха европейските шампионки Биляна Дудова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62), както и София Георгиева (65), които приключиха без загуба от три срещи.

В състава бяха още Раймял Зиберова (50), Кремена Петрова (53) и Виктория Бобева (76).

„Отидохме с нагласата за приятелска среща, а се оказа турнир на сериозно ниво – заяви старши треньорът Петър Касабов. – Доволен съм от моментното състояние на момичетата. Направихме отлична подготовка за световното.“

Първи са италианките с 3 успеха, следвани от България с 2 победи, Испания (1), а Франция приключи без успех.

В свободното време националките имаха време да разгледат и забележителностите на града, а до залата пътуваха с трамвай.

„Това беше още едно приятно изживяване – поясни Касабов. – Хотелът ни беше в центъра, а разстянието до залата на около 15 минути път. Домакините ни раздадоха билетчета и така се предвижвахме.“

До шампионата нашите ще останат на подготовка в Благоевград, където тренират с национаките на Венецуела. А на 21 октомври пътуват за световното първенство в Будапеща, който е до 28 октомври.

В момента мъжете в класическия стил са на лагер в Самоков, а свободняците – на базата в Тетевен.

 

Източник: www.bul-wrestling.org