Начало ММА Масвидал арестуван за нападението над Колби
0

Масвидал арестуван за нападението над Колби

Масвидал арестуван за нападението над Колби
0

Бившият претендент за титла в UFC Хорхе Масвидал е бил арестуван с повдигнати обвинения за нападение над съперника му Колби Ковингтън в Маями, Флорида. Към момента той е в ареста и обявената му гаранция е 15 000 щатски долара, съобщават американски онлайн издания.

Ако бъде доказана вината на Масвидал в обвиненията, той може да „отнесе“ до 15 години затвор и 10 000 долара глоба. Побоят е считан за престъпление от втора степен в САЩ.

Масвидал е нападнал Ковингтън пред ресторант „Papi Steak“ в понеделник вечер. Полицията е получила оплакване от Колби, който твърди, че е бил ударен два пъти и е получил фрактура на зъба.

Само няколко часа преди да бъде арестуван Хорхе адресира ситуацията пред Спортната комисия на щата Невада. Той помоли комисията да отложи кандидатурата му за получаване на лиценз да бъде ММА промоутър в щата.

„Имах проблем с друг спортист, за който не мога да разкажа много, но ако можем да отложим апликацията ми за по-късно, би било страхотно“, каза Масвидал пред регулативния орган на спортните дейности в Невада.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".