Начало ММА Кормие посочи кой Олимпийски шампион ще успее в ММА
0

Кормие посочи кой Олимпийски шампион ще успее в ММА

Кормие посочи кой Олимпийски шампион ще успее в ММА
0

Бившият шампион в две категории на UFC Даниел Кормие е категоричен, че олимпийският шампион по борба Гейбъл Стивънсън ще успее в ММА.

Стивънсън спечели втората си поредна титла на най-елитното колежанско първенство в САЩ (NCAA) през изминалия уикенд, а след това остави борцовките си на тепиха в знак, че слага край на пътя си в борбата. Стивънсън подписа договор с кеч организацията WWE още преди началото на колежанския сезон и сега ще може да се отдаде на кариерата си там. Кормие, обаче е сигурен, че 21-годишният талант Стивънсън, ще бъде успешен в друго поприще – ММА.

„Гейбъл Стивънсън може да е световен шампион в ММА. Вижте Брок Леснър – той премина от колежа към борбата, а след това стана ММА боец. Гейбъл ще се справи в WWE, но е по-добре обучен, за да бъде прогесионален боец. Според мен трябва първо да пробие в ММА и после в WWE, а не обратното. Ще видим.„, заяви Ди Си пред mmafighting.com.

След като спечели златен медал на Олимпийските игри в Токио през 2021 Стивънсън сподели пред американски медии, че тепърва ще прави избор как ще се развива професионално. В крайна сметка, борецът на щата Минесота избра кеча.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".