Начало ММА Ковингтън нарочно пуснал слух, че е контузен
0

Ковингтън нарочно пуснал слух, че е контузен

Ковингтън нарочно пуснал слух, че е контузен
0

Колби Ковингтън коментира появилите се слухове, че се е бил с контузия срещу Хорхе Масвидал в главната битка на събитието UFC 272. Бившият претендент за титлата при 77-килограмовите разкри, че е напълно здрав, но умишлено е пуснал слух, че има контузия в коляното. Ето защо:

„Направих го нарочно. Казах на човек, който е близък с мен и Масвидал, че имам проблем с коляното. Просто исках да пробвам лоялноста му. Той казваше, че е от моя отбор, но явно не е. Оказа се, че е малък плъх. Ще трябва да стесня кръга си оттук нататък„, заяви Колби пред журналистката Лаура Санко след доминантната му победа над Хорхе Масвидал.

В последната среща между Колби и Хорхе преди битката им, последният посочи едно от колената на Ковингтън и попита дали не е получил инжекция с кортизон – съставка, която намалява локалните възпаления и се използва при лечение на ревматични травми.

Ковингтън излезе като победител от срещата с единодушно съдийско решение. Той се върна към пътя на победите, след като загуби от шампиона Камару Усман на два пъти – веднъж с решение и веднъж с ТКО в петия рунд.

Непосредствено след края на сблъсъка Колби предизвика бившия временен шампион в по-ниската категория Дъстин Порие.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".