Начало ММА Колби Ковингтън е тежък фаворит в битката с Хорхе Масвидал
0

Колби Ковингтън е тежък фаворит в битката с Хорхе Масвидал

Колби Ковингтън е тежък фаворит в битката с Хорхе Масвидал
0

Предварителните коефициенти за сблъсъка между бившите съотборници и приятели Колби Ковингтън и Хорхе Масвидал „крещят“, че тов аняма да бъде оспорван двубой. Американските букмейкъри от betonline.ag твърдят, че бившият претендент за титла Колби Ковингтън е тежък фаворит с коефициент 1,35 за победа. Любимецът на публиката Хорхе Масвидал получава коефициент от 3,75 за победа, което означава, че според експертите той има 26.7% вероятност да надделее в битката.

Двамата топ бойци в категория до 77 килограма ще премерят сили в главната битка на събитието UFC 272, което ще се проведе на 5-и март в „T-Mobile Arena“ в Лас Вегас.

Още през декември, 2020-а betonline.ag представиха коефициенти за такъв потенциален двубой. Разликата в шансовете на двамата за победа от тогава насам е огромна, което се дължи на загубата на Масвидал с нокаут от Камару Усман, докато Колби успя да издържи всички пет рунда срещу шампиона през ноември, 2021-а.

Хорхе и Колби са бивши съотборници от „Американ Топ Тийм“ и съквартиранти. Ковингтън напусна АТТ след като спечели временната титла в „полусредна“ категория и започна „словесни престрелки“ с набиращия скорост Масвидал. Това противоречеше на политиката на АТТ, кяото гласи, че съотборници не могат да използват език на омразата един срещу друг в публичното пространство. Масвидал се застъпи за отбора си и все още се състезава под техния флаг.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".