Начало Борба Назарян, Милов и останалите национали без конкуренция на шампионата в Сливен

Назарян, Милов и останалите национали без конкуренция на шампионата в Сливен

Назарян, Милов и останалите национали без конкуренция на шампионата в Сливен
0

Новият треньорски колектив в националния отбор по класическа борба, изгледа схватките от първия ден на държавното първенство по борба в Сливен.

Пред погледите на Братан Ценов, Емил Будинов и Елис Гури, националите записаха убедителни победи.

снимка: БФ Борба

Очаквано до финалите стигнаха европейският шампион за мъже от 2020-а Едмонд Назарян, световният и европейски вицешампион Кирил Милов, медалистът от европейски първенства Айк Мнацаканя, прекият му конкурент в категория до 77 кг Стоян Кубатов, Радослав Георгиев при най-тежките и други.

снимка: БФ Борба

По-рано през деня Едмонд Назарян надделя над Адриан Романов с 8:0, Мирослав Емилов също с 8:0 и Мартин Борисов с 11:0 в категория до 60 кг.

Кирил Милов също очаквано не срещна трудности по пътя до финала в категория до 97 килограма. Състезателят на ЦСКА на старта се наложи над Мирослав Тодоров с 8:0, а след това срази Борислав Василев с 10:2 и Ради Недков.

На финала той ще срещне Симеон Станкович, който победи Николай Велев, Радослав Русев и Мартин Иванов.

снимка: БФ Борба

Финалите са утре около 12 часа, а от 10 часа започват схватките при жените. В събота стартират мъжете в свободния стил.

Сред зрителите в зала „Васил Левски“ бе и олимпийския шампион Георги Мърков (президент на клуба по борба на „Левски“), както и досегашният треньор в националния ни отбор по класическа борба Бисер Георгиев, който бе в компанията на Иво Ангелов – световен и европейски шампион.