Начало Борба Едмонд Назарян се завръща на тепиха на държавния шампионат по борба

Едмонд Назарян се завръща на тепиха на държавния шампионат по борба

Едмонд Назарян се завръща на тепиха на държавния шампионат по борба
0

Европейският шампион за мъже Едмонд Назарян ще стъпи отново на тепиха, след дълга пауза от контузия. Синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян ще се бори на държавния личен шампионат за мъже и жени по борба в Сливен, който стартира на 13-и януари, от 10 ч в зала „Васил Левски“.

Назарян – младши ще се състезава и за нов клуб – ЦСКА, заменяйки отбора на Бургас. Негов първи съперник при 60-килограмовите ще бъде Адриан Романов (“Васил и Георги Илиеви”, Кн). Основни конкуренти на Едмонд за титлата са националът Недялко Петров (“Васил и Георги Илиеви”, Кн) и Андрей Георгиев (,,СК Борба Варна“).

Костадин Андонов

Интерес предизвиква и категория до 77 килограма. Там за титлата ще спорят участникът на Олимпийските игри в Токио – Айк Мнацаканян (ЦСКА) и Стоян Кубатов (Враца).

Без особен интерес се очертава да бъде в категория до 87 килограма, където основният претендент за титлата – Йоан Димитров пропуска надпреварата, заради положителен тест за COVID-19.

В надпреварата участие ще вземат световният и европейски вицешампион Кирил Милов в категория до 97 килограма, както и Дейвид Димитров (ЦСКА), носител на златния пояс „Никола Петров в кат. до 72 кг.

Надпреварата ще бъде без публика заради епидемичната обстановка в страната, а всички участници – състезатели, треньори, длъжностни лица ще влизат в залата срещу зелен сертификат или отрицателен тест за коронавирус.

На тепиха ще стартират общо 154 състезатели от 28 клуба. Двубоите ще бъдат предавани на живо в сайта на БФ Борба.

Състезанието при жените стартират в петък, а схватките при мъжете в свободния стил започват в събота.

Boec.bg ще следи всичко най-интересно около състезанието.