Начало Таекуондо БФ Таекуондо направи важна стъпка към Олимпийските игри в Париж 2024

БФ Таекуондо направи важна стъпка към Олимпийските игри в Париж 2024

БФ Таекуондо направи важна стъпка към Олимпийските игри в Париж 2024
0

Българска федерация по Таекуондо (WT) обяви началото на дългосрочно партньорство, което е насочено към Летните олимпийски игри в Париж през 2024 ч. Спортната централа е подписала договор с компанията WINBET. На пресконференцията присъстваха собственикът Георги Папазки, президентът на федерацията Слави Бинев, Фарзад Золхадри, който е старши треньор на националния отбор на България по таекуондо и Владимир Далаклиев – бронзов медалист от световно първенство и най-успешният български таекуондист.

Двете страни си поставиха една обща мисия – спечелване на квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 г., както и създаване на иновативен модел за подготовка на спортисти.

„Радвам се, че от днес и българското таекуодно става член на нашето голямо спортно семейство, в което влизат и други спортове като футбол, баскетбол, борба и др.“, заяви Георги Папазки, който вече ще изпълнява и длъжността заместник председател на Българска федерация по Таекуондо.

„ Това не е просто някакъв спонсорски или рекламен договор. Ние обединяваме сили, с една силна компания, с която заедно да се опитаме да превърнем олимпийския спорт таекуондо в ковачница за личности. – на свой ред заяви Слави Бинев. – Не само да създадем добри спортисти, но и добри хора. За да се случи нещо сериозно в спорта, няма какво да се лъжем, необходими са много средства. Бюджета на федерацията е ограничен, а ние излизаме да се борим срещу федерации с многомилионни средства. Ние ще създадем един модел, защото тези, които не искат – търсят извинение, а тези които искат намират начин.“