Начало Таекуондо Избраха Слави Бинев за вицепрезидент на европейското таекуондо

Избраха Слави Бинев за вицепрезидент на европейското таекуондо

Избраха Слави Бинев за вицепрезидент на европейското таекуондо
0

Президентът на Българска Таекуондо федерация Слави Бинев бе назначен за вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз (ETU). Това се случи на Общото събрание, което се проведе в Истанбул, Турция. Начело на организацията остава Сакис Прагалос.

Още двама българи заемат ръководни постове в евроцентралата – генералният секретар на БФТ Александър Минев и бившият председател Андрей Георгиев. Минев бе избран за заместник генерален секретар на ETU, а Георгиев – продължава да е член на Съвета на директорите. Така България се превръща в основен фактор в ръководството на европейското таекуондо.

Общото събрание одобри финансовите отчети за 2019-2020 година, а също така бяха одобрени политическите планове за следващия олимпийски цикъл. ETU ще акцентира допълнително върху стандартизацията на G1 събитията в Европа, гарантирайки подобни операции на събития и по този начин ще осигури на треньорите и спортистите равни събития в цяла Европа. Също така беше решено да се създаде автономна и отделена организация за Para Taekwondo в Европа, което се случи и след задълбочен разговор с президента на Световната таекуондо организация д-р Чо.

Спортната визия в периода 2021-2024, както и политически план за насочване на ETU през следващите години беше одобрен от членовете. Като една от първите организации в света на спорта, ETU има поне 10% жени на ръководни постове, изпълнявайки с това всички препоръки на Европейската комисия и Парламент.