Начало Бокс Уайлдър може да стане шампион по „втория начин”
0

Уайлдър може да стане шампион по „втория начин”

Уайлдър може да стане шампион по „втория начин”
0

Дионтей Уайлдър може да спечели по служебен път световната титла на WBC. Американецът трябва да се изправи на 9 октомври срещу Тайсън Фюри в трети сблъсък между двамата. Битката е предвидена в Лас Вегас, като бе отложена един път през юли заради положителна проба за COVID-19 на шампиона.

В случай, че „Циганския крал” отново се разболее, контузи или се появи друга причина, поради която той не може да излезе на ринга, то Уайлдър ще си върне пояса. Това обяви самият Дионтей, коментирайки предстоящия двубой.

Ако не се появи, ще трябва да понесе последствията. Наказанията са предвидени по договора ни. Ако не се бие, ще трябва да ми плати онова, което имаме като сума. Ще трябва и да сдаде титлата, която ще стане мое притежание”, обяви „Бронзовия бомбардировач”.

Снимка: БГНЕС

Двамата ще се срещнат за трети път в последните 3 години. В първия им двубой през 2018-а се стигна до спорно равенство. През февруари 2020-а Фюри постигна успех в седмия рунд след технически нокаут, а оттогава те не са се качвали на ринга.

Ситуацията за мен е печеливша от всеки ъгъл. От негова страна пък той само може да загуби. Това е най-хубавото в случая. Както хората казват, историята винаги се повтаря. Убеден съм, че той излъга за коронавируса. Не беше готов тогава, не е готов и сега и ще ви докажа всичко това”, категоричен е Уайлдър.

Снимка: БГНЕС