Начало ММА Трансджендър разбуни духовете в ММА
0

Трансджендър разбуни духовете в ММА

Трансджендър разбуни духовете в ММА
0

Алана Маклохлин разбуни сериозно духовете в бойните спортове и по-конкретно в ММА. 38-годишният боец, който доскоро е бил част от военните сили на САЩ, вече се състезава в октагона, биейки се с жени.

През миналата седмица Маклохлин побеждава със задушаваща хватка Селин Провост. Срещата приключва във втория рунд, но не развоят в нея е важен. А фактът, че до 2010-а Алана е била мъж.

Трансджендърът започва своята трансформация преди 11 години, след като преди това изкарва шест като част от специалните сили на САЩ. Вече като жена, Алана споделя, че е получила изключително сериозни заплахи, заради участието си в галавечери срещу други представителки на нежния пол.

Наричат ме измамница и много по-тежки неща. С тези думи обаче те не нападат мен, а омаловажават труда на Провост, която в продължение на рунд и половина даде всичко от себе си. Обидите само ме правят по-силна”, написа Маклохлин в социалните мрежи.

Алана е вторият случай на трансджендър в ММА. Преди нея Фалън Фокс се състезава в октагона в продължение на две години, преди да се оттегли през 2014-а.

Маклохлин допълва още, че е тренирала година, преди да влезе в клетката. По думите й, тя е получила разрешение от хормоналния панел във Флорида, но е срещнаха огромно затруднение преди да намери съперник за двубоя.