Начало ММА Соуса даде положителен тест за коронавирус часове преди UFC 249

Соуса даде положителен тест за коронавирус часове преди UFC 249

Соуса даде положителен тест за коронавирус часове преди UFC 249
0

Роналдо „Джакаре“ Соуса даде положителен тест за коронавирус. Новината съобщи журналистът от ESPN Брет Окамото. С вируса са заразени и двама секунданти на боеца.

Джакаре Соуса трябваше да се изправи в октагона срещу Юрая Хол на събитието UFC 249 като двамата бойци дори преминаха кантара успешно. Двубоят между тях обаче няма да се състои, заради положителният тест.

„Направихме 1200 теста на 300 души тази седмица“, заяви президентът на UFC Дейна Уайт, обявявайки, че не е очаквал позитивния тест на Соуса. Въпреки новината той сподели, че галата ще се състои и това няма да попречи на организирането й.

Припомняме, че UFC 249 ще се проведе в Джаксънвил, Флорида тази нощ. Това ще бъде първо събитие за организацията от около 2 месеца (последното проведено събитие беше UFC Fight Night 170, състояло се на 14 март в Бразилия).

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".