Начало ММА Треньор на Фъргюсън призна грешката си срещу Гейджи
0

Треньор на Фъргюсън призна грешката си срещу Гейджи

Треньор на Фъргюсън призна грешката си срещу Гейджи
0

Еди Браво може и да е един от най-уважаваните специалисти в света на джу джицу, но това не му пречи да си признае, че не е бил в най-подходящата роля за Тони Фъргюсън в двубоя му срещу Джъстин Гейджи.

Треньорът беше привлечен в щаба на „Ел Кукуй“ заради експертизата си в граплинга и близките си взаимоотношения с боеца, но разкри, че е било грешка да трябва той да го мотивира да се върне отново в мача след като е станало ясно, че Гейджи има пълен превес.

„Никога не съм бил главен треньор в ММА. Никога не съм искал да бъда. До ден днешен това си е изцяло мое решение, да не съм главен треньор. Аз просто мога да подмятам разни неща. Особено в двубой от стойка, не трябваше да ми слагат микрофон. Знаех, че мачът ще се води така. Ако знаехме, че ще има екшън на земята, ако беше срещу Хабиб, да, може би тогава за телевизията щеше да е по-интересно да ми сложат микрофон. Но сега, докато ми го слагаха, казах, че съм там за емоционална подкрепа, защото войната ще се води от стойка, каза Браво в шоуто на Джо Рогън.

Треньорът разкри още, че рискованата стратегия Фъргюсън да се опита да победи Гейджи с бокс, въпреки многото нокаути в кариерата му, е била на „Ел Кукуй“. И дори да е решил да смени стратегията в движение, Тони никога не е използвал борба за налагане на волята си над съперника си.

„Едно от най-странните неща се случи между първия и втория рунд, защото само един треньор имаше право да отиде при Тони. „Кой ще бъде?“, а аз пръв отговорих: „Няма да съм аз!“. Не съм ММА треньор, трябва да е страйкинг треньорът. Всички се съгласиха. Винаги той трябва да говори с боеца. Аз съм само човекът, който дава идеи. Никога не съм искал да бъда главен треньор, никога не съм се опитвал да бъда“, допълни Браво.