Начало ММА Разкриха мястото на Фъргюсън – Гейджи
0

Разкриха мястото на Фъргюсън – Гейджи

Разкриха мястото на Фъргюсън – Гейджи
0

Сблъсъкът между Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи изглежда ще се проведе на територията на щата Флорида.

Новата дата за двубоя е 9 май, след като, заради коронавируса, не успя да се състои на 18 април в Ню Йорк и в индиански резерват. Шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов пък отпадна от двубоя, тъй като остана блокиран в Русия, а на негово място за съперник на „Ел Кукуй“ беше взет Джъстин Гейджи.

Сега хора от UFC, пожелали анонимност, потвърдиха пред американските медии, че UFC 249 ще се проведе на 9 май в щата Флорида. Те уточниха, че участниците ще летят до град Джаксънвил, от където ще се отправят към дестинацията за провеждане на двубоите, която все още се пази в тайна.

По-рано този месец губернаторът на Флорида Рон Десантис утвърди списък от бизнеси от голямо значение, който може да включва и ММА. Този списък дава възможност провеждане на събития, в които участват „служители в професионалните спортове и медийни продукции с национална аудитория – включително спортисти, актьори, екипи и други отговорни за осигуряването на услуги, стига мястото да е затворено за граждани“.

Боксовата атлетическа комисия на Флорида пък заяви за MMA Fighting, че е готова да организира професионални спортни събития, стига да се спазват правилата.