Начало ММА Нов прогрес за Багата в ранглистата на UFC (СНИМКА)

Нов прогрес за Багата в ранглистата на UFC (СНИМКА)

Нов прогрес за Багата в ранглистата на UFC (СНИМКА)
0

Благой Иванов-Багата направи нов скок в класацията на UFC в тежка категория.

От днес родният боец се намира на 13 място при най-тежките, което е прогрес с 2 позиции спрямо предходната ранглиста.

Припомняме, че в понеделник от UFC извадиха от ранкинга бившия шампион Даниел Кормие поради факта, че той се отказа от ММА, което наложи междинно обновяване. От него и тогава се възползва Иванов, изкачвайки се с позиция. Сега, след пълното обновяване българинът прогресира с общо 2 места.

10 бойци в топ 15 промениха ранкинга си.

Жаирзиньо Розенструйк се нареди 3-и, което е и рекорд за него, откакто е част от UFC. Той прогресира с 1 позиция. Дерек Люис, също се изкачи с 1 място и вече е под номер 4.

Алистър Овърийм, който нанесе първа загуба в UFC на Аугусто Сакай в главния сблъсък на UFC Fight Night 176, провел се в Лас Вегас през отминалия уикенд, се нарежда на 5 позиция.

С прогрес от 2 места, Александър Волков излезе 6-и. Уолт Харис и Шамил Абдурахимов са другите двама бойци, прогресиращи в топ 10 с 2 поцииции. Те се придвижват съответно до номер 8 и 9.

Извън десетката, освен Иванов, голям прогрес прави и Сергей Павлович. Руснакът се нарежда 12-и, а с място нагоре и пред него се нарежда ветеранът Алексей Олейник.

Няма промени в класирането на номер 1 и 2 в класацията (Франсис Нгану и Къртис Блейдс), както и на Жуниор дос Сантос (7), Аугусто Сакай (9) и Сирил Гане (13).

Място в топ 15 намери Танер Босер. От днес той е под номер 15.