Начало ММА Удължават контракта на Багата с UFC

Удължават контракта на Багата с UFC

Удължават контракта на Багата с UFC
0

Благой Иванов-Багата ще продължи да се състезава в най-известната ММА верига в света. Родният боец съобщи, че контрактът му ще бъде продължен.

По принцип от предишния ми договор оставаше 1 мач. Той вече става част от новия контракт, който ще е за общо 4 битки, разкри пред „24 часа“ единственият българин в UFC в момента.

Припомняме, че Багата загуби с неединодушно съдийско решение от Аугусто Сакай в последния си сблъсък в октагона, провел се на 30 май в Лас Вегас, Невада.

По този начин получавам шанс да се докажа в най-силната ММА верига. Трябва да се стремя да си оправя грешките и да не допускам случилото се в последните ми 2 срещи, заяви 33-годишният Иванов, който има баланс от 2 успеха и 3 поражения в тежка категория в UFC.

Яд ме е много за загубата от Сакай. Той беше абсолютно преодолим съперник. Предимно се пазеше и риташе. В третия рунд явно се хвана за преградата, за да не бъде свален на земята. Съдията обаче само го предупреди устно, а не му отне точка, както е по правилник. И да ме е яд обаче, няма какво да се направи. Важното е как ще вървя занапред. В тези 4 мача трябва да се докажа“, завърши родният боец.

Благой Иванов има общ баланс от 18 успеха (6 с нокаут и 6 след събмишън) и 4 загуби в ММА. Той запази мястото си в топ 15 в тазседмичната ранглиста на UFC в тежка категория.