Начало Карате Каратеки популяризират спорта сред младежите (СНИМКИ)

Каратеки популяризират спорта сред младежите (СНИМКИ)

Каратеки популяризират спорта сред младежите (СНИМКИ)
0

Каратеките от спортен клуб „Ипон“ се включиха в проекта „До – развий себе си!“, който е насочен към насърчаване на социалната и физическа активност на младежи.

Кампанията, която продължи повече от месец, започна с поход в Природен парк „Витоша”. Доброволците от клуба разпространиха информационни материали на тема храни и холистичен подход към здравето, участваха в демонстрация на основни физически упражнения и се потопиха в теми, свързани с общуване, самоосъзнаване и спорт. След това се проведе обучение за насърчаване на здравословния начин на живот в град Банско и района. Младите спортисти проведоха информационна кампания и за насърчаване на социалната и физическа активност в град Сандански и района.

Основната цел на проекта „До – развий себе си!“ е чрез практически дейности да се насърчат младите хора от различни социални групи към активен, здравословен и осъзнат начин на живот, както и да се информират за ползата от практикуването на спортна дейност, в случая бойното изкуство шотокан карате-до, в насока намаляване на рисковите фактори и зависимостите. Проектът има национален обхват – дейностите се реализират в регионите на София, Сандански, Русе, Велинград, Банско, Разлог и Благоевград.

При реализирането на проекта „До – развий себе си!“ сред максимално голям брой младежи и присъстващи бяха разпространени информационни материали за предимствата, които предоставя спорта при изграждането на вербални и невербални умения. Бяха заснети мотивационни клипове, посветени на активния начин на живот. Клиповете са изцяло насочени към представители на целевите групи. Видеата имат за цел да популяризират проекта, неговите цели и важността на спорта.

Проектът  „До – развий себе си!“  се реализира по Национална програма за младежки дейности по чл.10а от Закона за  хазарта 2021 г. и под егидата на Министерство на младежта и спорта.