Начало Таекуондо Владимир Далаклиев сложи край на състезателната си кариера

Владимир Далаклиев сложи край на състезателната си кариера

Владимир Далаклиев сложи край на състезателната си кариера
0

Най-успешният ни състезател по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев слага край на състезателната си кариера. Новината съобщи президентът на Българска Таекуондо федерация Слави Бинев в интервю за Българското национално радио (БНР).

Голямата мечта на бронзовия медалист от Световното първенство в Муджу (Корея) през 2017 г. бе да участва в Летните олимпийски игри в Токио. Ботевградчанинът бе на косъм от целта си, като бе първа резерва в категорията, но не успя да я осъществи. Сега дългогодишният национал на България е получил предложение да стане помощник треньор на селекционера Фарзад Золхадри.

„Те винаги са имали сериозно уважение един към друг. Влади е човек, на който аз изключително много разчитам – коментира Слави Бинев пред БНР. – Влади даде страшно много за тази федерация и сега е време да покажем, че сме едно семейство, защото на тези, които са дали толкова много, сме длъжни да се отплатим. Аз наистина имам нужда от него. Той е изключително силен човек, изключително субординиран. Той е пример за бойните изкуства и като поведение, и като отношение и като спазване на всички правила. Аз дълбоко препоръчвам на всички начинаещи в бойните изкуства да попият от опита на големите спортисти като Влади, като Фарзад Золхадри“, сподели още Бинев.