Начало Други Министър Кралев се срещна с президента на световното таекуондо

Министър Кралев се срещна с президента на световното таекуондо

Министър Кралев се срещна с президента на световното таекуондо
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Световната таекуондо федерация д-р Чонг Уон Чо. Повод за визитата на д-р Чо у нас е предстоящият кръг от сериите Гран При по олимпийско таекуондо. Събитие от подобен ранг се организира за първи път в България. Най-добрите 32-ма състезатели във всяка олимпийска категория ще спорят за отличията в столичната зала “Ефе” от 18 до 20 октомври. Надпреварата носи голям брой точки за ранглистата, по която ще се определят участниците в Токио през 2020 г.

Министър Кралев и Чонг Уон Чо обсъдиха развитието на таекуондо в глобален мащаб, както и ефектът от гостуванията на специалния отбор за демонстрации по света. Миналата година тимът беше приет на аудиенция при Папа Франциск във Ватикана, а сега гостува и у нас с визити във Варна, Бургас и София.

„България за първи път е домакин на толкова силен турнир с ранг G4 и ще се опитаме да популяризираме този спорт. Като част от програмата на Олимпийските игри към таекуондо има огромен интерес от страна на децата в нашата страна”, зави министър Кралев пред своите гости.

Следващата година България ще бъде домакин на Световното първенство за младежи и девойки, което ще се проведе от 14 до 18 октомври, както и на Генералната асамблея на Световната таекуондо федерация.

На срещата присъстваха генералният секретар на централата Хос Рафати и президентът на Българската федерация Слави Бинев. Кралев връчи плакет на Министерството на младежта и спорта на д-р Чо за приноса му към развитието на българското таекуондо. От своя страна гостите изразиха благодарност за оказваното от Министерството съдействие за организирането на големите международния надпревари.

В Гран При турнира, на който домакин е София, ще се включат и 8 български състезатели – Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Теодор Здравков, Йордан Колев, Божидар Аврамов, Ванеса Маркова и Емилия Тасева.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".