Начало Други Правят таекуондо турнир на открито на името на д-р Валерий Найденов

Правят таекуондо турнир на открито на името на д-р Валерий Найденов

Правят таекуондо турнир на открито на името на д-р Валерий Найденов
0

Българска федерация по Таекуондо отново предприема иновативен ход в борбата срещу COVID-19. Централата ще организира открит турнир на 26-ти септември. Първенството ще носи името на пионера на Таекуондо в България – д-р Валерий Найденов.

Надпреварата ще се проведе на открито на лекоатлетическата писта към стадиона на Национална Спортна Академия „Васил Левски“. В него ще могат да се включат състезатели от всички възрастови групи и класове. От федерацията посочват, че по този начин предоставят възможност за изява на всички състезатели, жадуващи за медали, както и на техните привържениците.

Заявки за участие в състезанията можете да изпращате на онлайн платформата ТУК

Освен в дисциплините Спаринг и Пумсе, състезанието ще даде възможност на малки и големи да се включат и в дисциплина Ханмаданг (Техническо чупене). Участниците в първенството и публиката ще имат възможност да чупят дъски, гравирани с клетъчната структура на вируса. Счупването на дъската ще носи символика на имунизация и победа над COVID-19.

Пандемията от коронавирус нанесе огромни щети на всички нас, ангажирани с Таекуондо, но философията на бойните изкуства ни учи как да преодоляваме препятствията, а не да се спираме пред тях, посочват от Българска федерация по Таекуондо.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.