Начало Кикбокс и муай тай Българка със злато от националния шампионат по кикбокс на Чехия

Българка със злато от националния шампионат по кикбокс на Чехия

Българка със злато от националния шампионат по кикбокс на Чехия
0

Със златен медал се окичи българката Ерика Станоева от Националния шампионат по кикбокс на Чехия. Надпреварата, която е една от малкото провели се в Европа, се състоя на 5-ти и 6-ти септември 2020 г., в  спортната зала в град Теплице.

Станоева, която към момента живее и тренира в Чехия, е състезателка на чешкия клуб „Berca Fight Centrum“ (BFC) от град Либерец. От името на този клуб тя се яви и на шампионата, където стигна до два медала при жените – злато в стил лайт контакт, категория до 55 кг, както и сребо в стил К1, категория до 52 кг.

Ерика Станоева е родом от Перник, където завършва средното си образование в спортното училище „Олимпиец“ със специалност „Таекуон-до“. В България е била състезателка по таекуон-до на СК „Василена“ от град Перник и кикбокс на КБСП с треньор Калин Мирчев. Носителка е на много медали от национални и международни състезания по таекуон-до и кикбокс, включително и от Европейско първенство по таекуон-до от 2017 г. на девойки.

Въпреки ситуацията с глобалната COVID-19 пандемия, Чехия продължава да провежда състезания, включително и по бойни спортове. В националния кикбокс шампионат се включиха 63 клуба, а близо 400 срещи бяха изиграни. От 2015 г. националното първенство се е провежда само в столицата Прага, но тази година за първи път домакин бе град Теплице.Организаторите отчетоха ръст на подалите заявка с 1/3, което специалистите отдават на факта, че нямаше състезания заради ситуацията с коронавирус и сега желанието за изява на състезатели и треньори е по-голямо.

Турнирът се е провел при съобразяване с изискванията на чешките здравни власти, а първенството е било излъчвано и онлайн. До края на годината чешкият кикбокс планира  да проведе още няколко официални състезания, сред които национални купи, Лига К1 и кикбокс турнир Гран при в Прага през ноември.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.