Начало Борба Даниел Александров преряза лентата на “Дупница спорт“ навръх рождения си ден

Даниел Александров преряза лентата на “Дупница спорт“ навръх рождения си ден

Даниел Александров преряза лентата на “Дупница спорт“ навръх рождения си ден
0

Навръх 29-ия си рожден ден Даниел Александров даде старт на нова инициатива. В родния си град двукратният носител на златния пояс „Никола Петров” заедно с партньора си Георги Наумов прерязаха лентата на сдружение „Дупница спорт”.

„Искаме да стимулираме и насърчим младите хора да спортуват – довери Александров. – А в Дупница има прекрасни условия за това, но и още какво да се прави. Скоро в града построиха нова зала, сега имаме идея и за изграждането и на закрити тенис кортове с балон. Радваме се, че намираме разбиране и подкрепа от страна на общината, която от край време много помага за развитието на спорта.”

На тържеството присъства и другият изявен борец от града в момента – Кирил Милов, който е сребърен медалист от световно и европейско първенство при мъжете, както и други от настоящите национали в класическия стил, начело със старши треньора Армен Назарян и неговия помощник Елис Гури. Президентът на федерацията Христо Маринов също уважи събитието.

Сред гостите имаше и представители на кикбокса на Дупница в лицето на треньора Кирил Чакъров и национала Доброслав Радев. Неотлъчно до Александров пък бе и нежната му половинка и също състезателка по борба съпругата му Джанан Манолова.

Александров, който е носителят на 4 медала от европейски първенства, допълни още, че в края на годината планира и възобновяване на коледен турнир по борба. А с новата зала най-вероятно ще се кандидатства и за домакинство на републиканско първенство.

Същевременно националите продължават подготовката си за световното в Белград през декември. В края на седмицата възпитаниците на Армен Назарян започват лагер на Белмекен.

Снимки БОНЧУК АНДОНОВ