Начало Други Олимпийските ни медалистки от Токио влязоха в ролята на жури

Олимпийските ни медалистки от Токио влязоха в ролята на жури

Олимпийските ни медалистки от Токио влязоха в ролята на жури
0

Част от олимпийските медалистки на България от Токио 2020, се събраха отново на едно място. ,,Златните ни момичета” посетиха град Пазарджик по покана на олимпийската медалистка по художествена гимнастика – Ренета Камберова, за да определят най-добрите 10 спортисти на Пазарджик за 2021 година. 

Десятката на Пазарджик избраха шампионките Ивет Горанова (карате), Стойка Кръстева (бокс), Ерика Зафирова, сребърната медалистка Антоанета Костадинова и носителката на бронзово отличие Евелина Николова (борба). Останалите момичета от ансамбъла както и световната и европейска шампионка по борба – Тайбе Юсеин не успяха да присъстват на срещата. 

Олимпийските медалистки влязоха в ролята на жури. Те трябваше да изберат десет състезатели, от номинираните общо 21, а дебатът им продължи няколко часа. 

Освен „Спортист №1“, те трябваше да изберат и кой ще бъде отличен за  най-добър треньор и отбор на годината. Награда ще има и от зрителски вот – „Спортист №1 на публиката“, който ще бъде избран след онлайн гласуване. 

В церемонията „Спортист на Пазарджик 2021“, традиционно ще бъдат наградени млади спортисти за високите им спортни постижения, както и деца с увреждания. Събитието ще се проведе на 17 януари от 19:00 часа в ДКТ „Константин Величков“.

С момичетата се срещна и кметът на града Тодор Попов, който запозна шампионките с политиката на общината в областта на спорта, която доведе до изграждането на нови спортни зали, субсидии за спортните клубове и увеличаване на броя на спортуващите деца.