Начало Други Стефка Костадинова: България има своите супергерои в Токио
0

Стефка Костадинова: България има своите супергерои в Токио

Стефка Костадинова: България има своите супергерои в Токио
0

Председателят на Българския олимпийски комитет БОК Стефка Костадинова поздрави родните спортисти за представянето им в Токио. На Олимпийските игри в японската столица страната ни зае 30-то място по спечелени медали.

Шампиони станаха Ивет Горанова (55 кг) в каратето, Стойка Кръстева (51 кг) в бокса, както и ансамбълът по художествена гимнастика. Антоанета Костадинова спечели сребърно отличие в спортната стрелба, а от борбата се отличиха с два бронзови медала чрез Евелина Николова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62 кг).

„Повече от две седмици живяхме по японско време. Ставахме в два посред нощ и следяхме със стиснати до болка палци изявите на българите в Токио. Всичко по зали, стадиони и басейни, не пропускахме нито един старт на нашите. Щастлива съм с българските олимпийци. С това, че отново ни направиха горди и силни като нация. Че ни дадоха възможност да чуем с ускорен пулс химна, да видим българския флаг развят най-високо и да приветстваме сънародници на почетната олимпийска стълбичка”, пише Костадинова.

ivet goranova
Снимка: Lap.bg

„За миг не съм се съмнявала във възможностите на родния спорт. Мнозина напоследък ме смятаха за непоправим оптимист, но знам, че наред с класа и себераздаване, няма как да бъдеш на върха без вяра и силен стремеж към победата. България има своите супергерои в Токио, своите най-ярки посланици пред света. Искам да им благодаря от сърце, на тях, на техните треньори, специалисти в щабовете и ръководители. Те преодоляха огромни трудности още със спечелването на квотите във все по-жестоките квалификации…”, допълва легендата.

Световната рекордьорка в скока на височина споделя още: „В тежки условия, при пандемия и при отложени с година по-късно игри, в една необикновена и обгърната в рестрикции олимпиада успяха да се реализират. И да докажат, че българският спорт не е мъртъв. Че има потенциал, който може още и още да се разгърне. Благодарим ви, български олимпийци. За химна, за българското знаме на върха и за медалите. За безсънните нощи, за невероятните емоции, за сълзите във вашите и в нашите очи през тези две незабравими седмици на Олимпиадата в Токио. Париж 2024 е само след три години. Вярвам, че там България ще бъде още по-силна”.