Начало ММА Порие хвали борбата на Хабиб: Изпозлва краката си като ръце

Порие хвали борбата на Хабиб: Изпозлва краката си като ръце

Порие хвали борбата на Хабиб: Изпозлва краката си като ръце
0

Дъстин Порие е считан за мнозина от най-опасният боец в леката категория днес, но преди две години нещата не изглеждаха точно така. Тогава шампион на UFC бе Хабиб Нурмагомедов, а „Диаманта“ бе претендент номер 1 за титлата на дагестанеца.

Двамата се срещнаха в главното събитие на UFC 242 в Абу Даби през септември 2019-та, когато Нурмагомедов взе поредна победа благодарение на неповторимите си умения на земята. Руснакът отказа американския си противник в четвъртия рунд, заключвайки „риър-нейкед-чоук“.

Снимка: БТА

Почти две години по-късно, Порие бе върнат назад във времето и бе помолен да коментира способностите на Хабиб в борбата и граплинг доминацията на „Орела“.

„Граплинг уменията му бяха много повече от това, което очаквах“, сподели искрено Порие.

„Хабиб не е супер силен. Нито един от хората, с които съм се бил са ме превъзхождали по сила. Но балансът му е впечатляващ. Винаги намира позицията, която търси. Знаеше къде е центъра на тежестта ми и постоянно работеше, за да заеме по-добра или следваща позиция.

„Уменията му са много висок клас. Използва краката си като ръце. Подсечките му също са друго качество. И начинът, по който те пречупва с всяка изминала минута… Дяволски добър е.

Снимка: БТА

„Целта ми беше да го накарам да стоим на краката си, исках да се сбием. Но той ме задуши, без да мога да го контрирам. А аз също съм в този бизнес от доста време“, добави Порие, който оттогава записа три поредни победи.