Начало ММА Боец се оттегли малко след официалния кантар на UFC Vegas 25

Боец се оттегли малко след официалния кантар на UFC Vegas 25

Боец се оттегли малко след официалния кантар на UFC Vegas 25
0

Джонатан Пиърс няма да спори в октагона срещу Габриел Бенитес на събитието UFC Vegas 25. Причината е, че съперникът на Пиърс – Габриел Бенитес не влезе в категорията.

Припомняме, че и двамата бойци взеха участие в официалния кантар като Пиърс се оказа 66.22 кг, а Бенитес не влезе в категорията и беше с цели 2.04 кг по-тежък от своя опонент.

Именно разликата в килограмите е в основата на това Пиърс да откаже сблъсъка.

Пиърс се състезава в категория „перо“ и има баланс от 10 победи и 4 загуби в своята професионална ММА кариера. Цели 9 срещи той е спечелил преди финалния гонг (8 с нокаут и 1 след събмишън). 28-годишният американец е бивш боец на Белатор като в периода си във втората най-извесна американска ММА компания, той е спечелил и двете си битки (над Дамир Ферхатбекович със събмишън в третия рунд и над Омар Джонсън с технически нокаут във втория рунд). Пиърс е част от UFC от 2019 година като за най-известната верига за смесени бойни изкуства, той има успех и поражение – загуба от Джо Люзън през 2019 година и успех над Кай Камака с технически нокаут във втория рунд.

Габриел Бенитес, от своя страна, е с баланс от 22 победи и 8 загуби в ММА. 32-годишният мексиканец е спечелил 18 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 10 след събмишън).