Начало Бокс Дейвид Хей: Чисора няма да спечели по точки срещу Паркър

Дейвид Хей: Чисора няма да спечели по точки срещу Паркър

Дейвид Хей: Чисора няма да спечели по точки срещу Паркър
0

Дейвид Хей, който е мениджър на Дерек Чисора, очаква неговият боксьор да има много трудна среща с бившия световен шампион на WBO – Джоузеф Паркър. Хей, който е бивш носител на поясите в полутежка и тежка категория, смята, че Чисора може да излезе краен победител от тази среща, само ако двубоят не приключи по точки.

Чисора няма да излезе на ринга, за да изкара 12 рунда, какъв е смисълът? Това означава, че приема поражението, но не може да го направи. Той знае, че няма да спечели тази битка по точки,“ каза Хей.

Ако чуем финалния гонг, победата няма да е в полза на Дерек. Не мисля, че Дерек някога е печелил голяма битка по точки. Стилът, който той притежава, изглежда не се харесва на съдиите. Той знае, че трябва да нокаутира Джоузеф Паркър, който никога преди не е бил нокаутиран. Ще трябва да направи нещо, което никога не е правено досега. Той се изправя срещу тази статистика и го знае. На хартия разбирам защо Дерек е огромен аутсайдер, но той много пъти е доказвал на хората, че грешат“, заяви Хей пред „TALKSport“.

Дерек Чисора и Джоузеф Паркър се изправят един срещу друг днес в главната среща на боксова гала, която ще се проведе в Манчестър, Великобритания.

На официалното претегляне преди сблъсъка, английският боксьор се оказа с 4 килограма по-тежък от новозеландеца.

Чисора се намира на 10 място в класацията на boxrec.com. Английският боксьор има общ баланс от 32 успеха (23 с нокаут) и 10 загуби (3 с нокаут). За последно той се качи на ринга през октомври 2020 година, губейки  с единодушно решение от Олександър Усик.

28-годишният Паркър има баланс от 28 победи (21 с нокаут) и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Той се намира на 9 място при най-тежките в авторитетната ранглиста на сайта boxrec.com. Преди два месеца новозеландецът нанесе първа загуба в професионалната кариера на своя сънародник – Жуниър Фа.