Начало Бокс Чисора: Искат да ме видят пенсионер, но ще се бия отново

Чисора: Искат да ме видят пенсионер, но ще се бия отново

Чисора: Искат да ме видят пенсионер, но ще се бия отново
0

Дерек Чисора, който загуби сблъсъка с бившия световен шампион на WBO в тежка категория – Джоузеф Паркър, сподели, че не мисли да се отказва от своята професионална боксова кариера.

…знаете ли какво, няма да им позволя да ме забавят. Няма начин. Ще се бия отново. Искат да ме видят пенсионер, но все още няма да се пенсионирам, забравете за това“, сподели Чисора след срещата.

Чисора се намира на 10 място в класацията на boxrec.com. Английският боксьор има общ баланс от 32 успеха (23 с нокаут) и 11 загуби (3 с нокаут). За последно, преди сблъсъка с Паркър, той се качи на ринга през октомври 2020 година, губейки с единодушно решение от Олександър Усик.

„Тренирам усилено всеки ден, оставям всичко в залата и когато напълно се раздам на ринга, такъв е резултатът, който постигам. Но Джо каза, че иска да ми даде реванш. Ако той поиска да ми даде реванш, лесно ще го приема. Но това е невероятно. Спечелих битката, дори неговият треньор Анди Лий ми каза, че съм спечелил битката“, завърши Чисора.

Сблъсъкът между Чисора и Паркър, провел се в Манчестър, Великобритания, през уикенда, завърши с неединодушно съдийско решение (113-115, 116-111, 115-113) в полза на бившия световен шампион на WBO.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".