Начало Бокс Ерол Спенс се закани да пенсионира Пакиао
0

Ерол Спенс се закани да пенсионира Пакиао

Ерол Спенс се закани да пенсионира Пакиао
0

Световният шампион на WBC и IBF в полусредна категория Ерол Спенс се закани да прекрати кариерата на Мани Пакиао. Двамата ще се изправят един срещу друг на 21 август в Лас Вегас, като 42-годишният филипинец ще се опита да се върне на върха за сметка на 11 лета по-младия от него американец.

Двубоят е първи за „Пакман” след 26 месеца пауза. За последно шампионът в 8 различни категории победи по точки Кийт Търман, печелейки пояса на WBA. В последствие той бе обявен за шампион в пауза заради отсъствието му от ринга.

На фона на разликата в годините, както и перфектната статистика и по-сериозните габарити, Спенс е считан за фаворит в двубоя. Той има 27 поредни успеха, докато Мани е със 7 поражения, два равни и 62 победи.

Искам да пенсионирам Мани. Ще се опитам да го направя, макар да го уважавам, че прие това предизвикателство, защото той е истински боец. Можеше да избере мач с Джо Блоу или нещо такова, или пък някой от ММА за много пари. Вместо това той се съгласи на най-голямото предизвикателство в дивизията”, каза Спенс.

По думите на „Истината”, това ще вторият най-важен мач в кариерата му. Първият? Срещу Кел Брук през 2017-а, когато взе титлата на IBF.

Смятам, че онзи двубой бе по-важен. Ако не бях спечелил тогава, пак щях да стигна до върха, но по много по-тежък и труден път. Аз отидох в неговата страна и го нокаутирах, което го прави най-важният ми мач досега”, каза още Спенс.