Начало Други Президентът Радев връчи българското знаме на олимпийците ни

Президентът Радев връчи българското знаме на олимпийците ни

Президентът Радев връчи българското знаме на олимпийците ни
0

С връчването на националния флаг и пожелания за успех президентът на България Румен Радев изпрати олимпийските ни състезатели, които ще участват на Игрите в Токио. Най-големият спортен форум е от 23 юли до 8 август.

Тържествената церемония се проведе в Президентството. На събитието присъстваха почти всички български спортисти със спечелени квоти и част от параолимпийците, които ще ни представят на игрите в японската столица. Към момента те са около 40, а в бойните спортове общият брой квоти са 14 (борба, бокс, карате и джудо). Очакват се още няколко визи.

„За мен е удоволствие да поздравя българските спортисти със спечелването на квоти за Олимпийските игри в Токио. В последните месеци светът преживя много предизвикателства, през това време вие оставахте пример за подражание за младите хора. България е с богати спортни традиции, а олимпийските игри винаги са мост за приятелство“, заяви в приветствието си президентът на Република България Румен Радев.

Веднага след това държавния глава връчи националния трикольор в ръцете на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

„Нашата делегация е сплав от опитни бойци и млади надежди за бъдещето на българския спорт. Независимо кой с какви цели, шансове и мечти заминава, искам да пожелая успех на всичките ни олимпийци. Нека с тях бъде мощният български дух, силните ни традиции, спортният шанс и невероятната подкрепа на нацията. И дано всичко това им помогне да постигнат възможния максимум по олимпийските арени. За да може отново да чуем българския химн и да видим родния флаг развят най-високо. Успех и много победи в Токио, български олимпийци“, пожела в изказването си президентът на БОК Стефка Костадинова, като благодари за силната подкрепа, вярата и куража от страна на българската държава.

На церемонията присъстваха още Андрей Кузманов – министър на младежта и спорта, Илия Лалов – председател на Българската параолимпийска асоциация, ръководители на федерации, треньори и легендарни шампиони и др.