Начало Бокс Щабът на Теофимо Лопес с обидно ниска оферта към Ломаченко

Щабът на Теофимо Лопес с обидно ниска оферта към Ломаченко

Щабът на Теофимо Лопес с обидно ниска оферта към Ломаченко
0

Бившият световен шампион в лека категория Васил Ломаченко ще трябва да се съгласи на изключително ниска оферта за хонорар, ако иска отново да се изправи срещу Теофимо Лопес.

Това става ясно от изказване на мениджъра на настоящия шампион в леката дивизия – Дейв Макуотър.

Лома и Лопес се срещнаха за пръв път миналата година, когато американецът надви украинският си опонент и взе трите му световни титли. Досега 23-годишният Лопес упорито отказваше да се срещне отново с „Матрицата“, но след последната победа на Лома, нещата може и да се променят.

Embed from Getty Images

Двукратният олимпийски шампион се завърна на ринга с убедителна победа над Масайоши Накатани, а веднага след мач той и хиляди фенове поискаха полагащия му се реванш с „Ел Бурклин“.

Той обаче може и да се окаже невъзможен заради финансовите претенции на Лопес и на хората около него.

Можем да направим мача още утре, стига Ломаченко да се съгласи на хонорара, който Теофимо взе в първия мач – $1.35 милиона„, заяви Макуотър.

Когато подписвахме договора за първия им двубой, нямаше клауза за реванш. Отнесоха се към нас като ла*на. Така че Лома може да се бие с Теофимо на PPV събитие, да вземе същите пари или да ходи да си го на*ука„, добави импресариото на световния шампион.

Всичко това, разбира се, далеч не означава, че Ломаченко ще вземе толкова ниска сума при един евентуален реванш. Често пъти в клаузите за договори има добави и изключение за продадените билети и PPV номера, които биха увеличили сумата значително.