Начало Други Четири медала за България от Европейското по сумо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Четири медала за България от Европейското по сумо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Четири медала за България от Европейското по сумо (ВИДЕО+СНИМКИ)
0

С три медала при мъжете и един при девойките до 21 години България се завърна от Казан. Четирите отличия за страната ни идват при 12 участващи родни състезатели на Европейското първенство в Русия.

Едно второ и две трети места записаха националите ни при мъжете. До сребро стигна абсолютният дебютант на това първенство Стилиян Иванов, които се представи изключително достойно в категория до 92 килограма. Бронзови медали завоюваха Пенчо Дочев при 85-килограмовите и Атанас Колев, който се състезава в категория до 77 килограма.

България участва с три състезателки при дамите, като Михаела Христова от сумо клуб „Миньор“ (Перник) се качи на трето място на почетната стълбичка при девойките до 21 г. в категория до 65 килограма.

Българската група се завърна от Казан след полунощ, като бе посрещната на летище „София“ от близки и приятели с много цветя и баница.

Европейско първенство по сумо в Казан бе първото международно състезание за този боен спорт след 1 година пауза заради пандемията от коронавирус. През 2020-та шампионатът бе отменен. За българските бойци предстои Европейско първенство за състезатели до 16 и до 18 години, което ще се проведе в Полша от 23-ти до 25-ти юли.