Начало Други Пенчо Дочев с републиканската титла и квота за европейското

Пенчо Дочев с републиканската титла и квота за европейското

Пенчо Дочев с републиканската титла и квота за европейското
0

Пенчо Дочев очаквано спечели републиканската титла по сумо, а с това и квота за Европейското първенство. Националът стигна до първото място измежду 15 състезатели в категория до 85 килограма. Дочев записа три победи от три срещи.

„Подготовката ми, а също така и опитът, който имам вече, дадоха своя резултат. Имаше състезатели от най-различни спортове като борба, самбо, джудо… все момчета с опит, които решиха да премерят сили в сумото“, коментира Дочев специално за boec.bg.

Той посочи, че интересът към това японско бойно изкуство се увеличава и все повече спортисти пробват уменията си.

„Лично аз виждам с всяка изминала година как все повече спортисти изявават желание да разберат повече за този спорт и съответно да го практикуват. Това се видя и при подготовката за републиканското в залата и това как тя е пълна с хора от всички възрастови категории“, казва шампионът.

Европейското първенство ще се проведе между 16-ти и 20-ти април в азербайджанската столица Баку. Дочев вече е започнал подготовка, а съставът на България е ясен. Някои от тях ще участват за първи път на такъв форум.

„Аз лично пожелавам успех на всички девойки, юноши, жени и мъже, да се представим достойно и да защитим българския флаг“, завърши Дочев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.