Начало Бокс Ломаченко се завърна с убедителна победа (ВИДЕО)

Ломаченко се завърна с убедителна победа (ВИДЕО)

Ломаченко се завърна с убедителна победа (ВИДЕО)
0

Бившият световен шампион в лека категория – Васил Ломаченко, направи това, което се очакваше от него при завръщането му на ринга.

Двукратният златен олимпийски медалист победи чрез технически нокаут Масайоши Накатами в 9-ия рунд на двубоя им, който се проведе в Лас Вегас, САЩ.

Това бе първи мач за Лома от злощастната у загуба през есента на 2020-та от Теофимо Лопес.

33-годишният украинец доминираше в срещата и можеше да я приключи и по-рано, но японският му опонент показа сърце и желязна воля да продължи срещата.

Срещата не започна добре за „Матрицата“, който се би с отворена глава още от първия рунд, тъй като двамата си удариха главите още преди да са изтекли три минути. Това обаче не спря агресията в Лома и той продължи да атакува тялото на съперника си, напомняйки колко добре умее да сменя етажите и да атакува от всякакви ъгли.

Масайоши бе свален в нокдаун в петия рунд, пласирайки няколко тежки крошета от близка дистанция.

В шестата част 32-годишният азиатец кървеше от носа, устата и главата, а малко след това и дясното око на японецът започна да се затваря от всички удари, които понасяше. В защита Лома нямаше от какво да се притеснява, тъй като опонентът му така и не можеше да се възползва от предимството в разтега и височината.

Логичното се случи в деветия рунд, когато нова порция удари разклати сериозно Масайоши, който видимо не знаеше как да се противопостави на Лома и реферът Селестино Руиз прекрати двубоя.