Начало Бокс Ломаченко дава част от хонорара си на Лопес

Ломаченко дава част от хонорара си на Лопес

Ломаченко дава част от хонорара си на Лопес
0

Мачът за обединяване на три от световните титли в лека категория между Васил Ломаченко и Теофимо Лопес все пак може да се осъществи по план.

Двамата трябваше да се срещнат още през пролетта, но коронавирус пандемията отложи големия сблъсък за 3-ти октомври. Двете страни дори започнаха преговори, но в последствие стана ясно, че до мач може и да не се стигне.

twitter.com

Причината, разбира се, бе финансова. 23-годишният нюйоркчанин не бе доволен от предложения му хонорар от 1.3 милиона долара.

Лопес и неговият щаб заплашиха, че шампионът на IBF може да направи задължителна защита преди да се изправи срещу украинската супер звезда, но 32-годишният Лома не е готов толкова бързо да се раздели с предложената му сума от 3.5 милиона долара.

Лома е готов да даде половин милион долара на Лопес“, заяви пред американски медии Боб Аръм.

„Васил го прави доброволно, само и само за да се осъществи мача. Обяснихме и на двамата, че хонорарите им са такива, защото няма да имаме приходи от билети.

„Бихме платили повече на Лопес, но не възнамерявам да губя милиони, само защото някой си мисли, че заслужава повече“, допълни шефът на „Top Rank“.