Начало ММА Кормие: Никой не е вечен
0

Кормие: Никой не е вечен

Кормие: Никой не е вечен
0

Бившият шампион в тежка категория на UFC Даниел Кормие за пореден път даде на феновете да разберат, че е съвсем близо до последния си двубой в октагона.

През март “Ди Си” навърши 41 години, а му предстои трети мач за пояса срещу Стипе Миочич, с когото вече си размениха по една победа. Преди двубоя, Кормие обяви, че “ще му липсва състезанието”.

“Ще ми липсва състезанието – обичам да се състезавам с хората. Сигурно съм един от най-конкурентните хора във веригата, но всеки трябва да спре, рано или късно. Никой не може да тренира и да се бие вечно, и това ми е ясно. Вече го усещам в подготовката си. Някои хора ме питат: “Ами ако ти предложат много пари?”, а аз си мисля, че ако трябва да се подготвям така, както го правя, на моята възраст, за определен период… ще бъде много трудно”, каза Кормие пред MMA Fighting преди UFC 252.

Ветеранът обясни и каква разлика усеща в подготовката си в сравнение с преди 5 години.

“На 36-37 можеха да ме извикат 5 седмици преди мача и да питат: “Готов ли си?” и казвах, че не веднага, но гарантирам, че след 3 седмици ще бъда. Вече не разполагам с този лукс. Трябват ми поне 12 седмици за да стигна там, където искам да бъда в един мач”.