Начало ММА Нгану и Розенструйк поискаха временен пояс
0

Нгану и Розенструйк поискаха временен пояс

Нгану и Розенструйк поискаха временен пояс
0

Двама от участниците в UFC 249 – Франсис Нгану и Жаирзиньо Розенструйк се обединиха около мнението, че двубоят им трябва да е за временната титла в тежка категория на UFC.

Очаква се те да се изправят един срещу друг на 9 май в щата Флорида, като точното място на провеждането на двубоя все още се пази в тайна. Наскоро непобеденият суринамец Розенструйк поиска UFC да обяви победителя от мача с му с Нгану за временен шампион, тъй като все още не е ясно дали шампионът Стипе Миочич ще се бие за трети път с Даниел Кормие за пояса и изобщо кога ще защитава отличието си. На „Хищника“ му допадна идеята на съперника му и той дори е отправил официално запитване към UFC за статута на двубоя.

„Вземайки предвид ситуацията, да, смятам, че трябва да бъде така. Освен това с мениджъра ми вече го предложихме на UFC, но не останаха особено впечатлени от идеята. Нека погледнем фактите – през август ще стане една година откакто за последно имаше мач за титлата в тежка категория. Не знаем кога ще бъде следващият двубой за пояса, но трябва да продължим напред. Какво ни очаква? Нека първо мине 9 май, но след това? Изобщо, какво очаква категорията? Трябва да ни предложат нещо, временната титла“, каза Нгану пред MMA Junkie.

„Хищника“ изрази и притеснението си, че дори и да победи Розенструйк, няма да има яснота колко ще трябва да чака за двубой за титлата.

„В някакъв момент ще трябва да ни кажат какво става с дивизията, това е част от притеснението ми в момента. След този мач, да кажем, че победя този тип, какво следва? Ще си седя и ще ги чакам. Доста е неясно към момента, цялата ситуация около титлата. Бих искал от UFC да разяснят малко положението“.