Начало Бокс Роберто Каммареле: Не разбирам как Джошуа ме победи през 2012-та

Роберто Каммареле: Не разбирам как Джошуа ме победи през 2012-та

Роберто Каммареле: Не разбирам как Джошуа ме победи през 2012-та
0

Италианецът Роберто Каммареле е може би най-успешният италиански боксьор при аматьорите. Той е двукратен световен първенец, бронзов медалист от Олимпийските игри в Атина в златен от Пекин.

На 30-те Летни олимпийски игри в Лондон през 2012-та Каммареле бе големият фаворит за спечелване на още едно злато при супер тежките, но за негово съжаление той остана с един несправедлив сребърен медал.

Причината за загубата във финала се казваше Антъни Джошуа. Или по-скоро домакинският фактор и съдии, които очевидно избутаха бъдещия хегемон при професионалистите.

Лъжата, която роди истината

Въпреки че Каммареле бе далеч по-стойностния боксьор от двамата, съдиите край ринга подпряха сериозно фаворита на домакините.

Днес, 9 години по-късно, италианецът се върна назад във времето и сподели спомените си от онзи злощастен 12-ти август в Лондон:

Embed from Getty Images

„Доколкото си спомням, проведох боя точно така, както бяхме планували“, сподели Каммареле за финалния сблъсък с британеца.

„Първите два рунда правих всичко както трябваше. В третата част, която обърна всичко, той не направи достатъчно, за да ме победи. Той просто се задържа в боя. В крайна сметка имахме еднакъв брой точки, резултатът също бе равен, но и до днес не мога да разбера как му дадоха победата.

(Съдиите дават последния рунд на Джошуа с три точки преимущество и това означава равенство – 18:18. След това се стигна до т.нар. „count back” – от 5-та съдии, които точкуват срещата, се изваждат най-високите точки дадени на боксьорите и се прави ново преброяване от „средните“ трима съдии.)

„Бях сигурен, че съм направил достатъчно, за да запазя аванса си от първите два рунда. Истината е, че публиката изигра голяма роля. Те избухваха в аплодисменти при всяко негово движение и опит за удар, без значение колко далеч бе той.

„Това няма как да не е повлияло на решението на съдиите. След мача отидох в моя ъгъл и им казах да не бързаме с празненствата и за съжаление, се оказах прав“, добави италианецът.