Начало Бокс Джордж Форман разкри кой е най-големият му успех

Джордж Форман разкри кой е най-големият му успех

Джордж Форман разкри кой е най-големият му успех
0

Когато говорим за най-успешните боксьори в историята на тежката категория, има няколко имена, без който не можем да минем.

Хора като Джо Луис, Роки Марчиано, Мохамед Али, Джо Фрейзър, Лари Холмс, Флойд Патерсън, Сони Листън, Джордж Форман и др.

„Големият“ Джордж, разбира се, един от най-великите състезатели, които някога са влизали между въжетата. И до ден днешен е американецът е считан за човека с най-тежки удари.

Най-възрастният световен шампион сред професионалистите – 45-годишен. Напуска спорта през 1997-ма с внушителния рекорд от 76 победи и само 5 поражения.

Участник в най-яркия боксов сблъсък на миналия век – „Тътен в джунглата“ от 1974 г. с Мохамед Али.

Въпреки това, Форман назова друго събитие като най-щастливия му момент в богата спортна кариера. Донякъде изненадващо, но бившият шампион счита спечелването на златен медал от Олимписйките игри в Мексико през 1968 г. за най-голямото си постижение.

Спечелването на златен медал през 1968 г. бе най-шастливия ми спортен миг. Дотогава не знаех, че мечтите наистина се превръщат в реалност. И до ден днешен намирам комфорт в това постижение„, отговоря Джордж.

Форман покорява аматьорския връх в бокса на 19-годишна възраст. На финала в тежка категория побеждава Йонас Чепулис от СССР. По пътя към финала се справя с поляк, румънец и италианец.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.