Начало Бокс Хърн преговаря за Джошуа и „Тътен в джунглата 2“
0

Хърн преговаря за Джошуа и „Тътен в джунглата 2“

Хърн преговаря за Джошуа и „Тътен в джунглата 2“
0

Еди Хърн работи усилено по възможността Антъни Джошуа да участва в нещо като римейк на култовия мач между Мохамед Али и Джордж Форман „Тътен в джунглата“ от 1974 г. в Демократична република Конго.

В края на годината се появи информация, че има шанс световният шампион да се качи на ринга в Киншаса, но темата не беше развита. Сега Еди Хърн призна, че вече е провел няколко срещи в тази насока и изглежда Джошуа ще участва в такъв двубой.

„Това вероятно е най-популярното спортно съоръжение, или двубой, за всички времена. Местните власти искат отново да активизират стадиона. Това е специално, историческо. Определящо за кариерата. Вече имахме срещи по този въпрос. В момента още е рано, но все пак е нещо, по което сериозно работим. Антъни иска да остави името си в историята на спорта. Когато човек погледне резюмето му, той се е бил във Великобритания, в Ню Йорк, в Саудитска Арабия. Да добави към тези места Африка, Китай, Далечния Изток, ще затвърди статута му на глобална звезда. Не се вълнува от това, но иска да пише история“, каза Хърн пред 5 Live Boxing.

Колаж: Sky sports

Промоутърът не подмина и темата за следващ съперник на Антъни Джошуа, като „най-вероятно“ това ще бъде Кубрат Пулев.

„Искаме мачът да е във Великобритания, края на май или началото на юни. Време е да се приберем у дома. Ако го попитате къде иска да е следващият му мач, ще ви каже Лондон, затова ще се опитаме да му го осигурим. Естествено, че Пулев трябва да е съгласен с условията и се надяваме, че ще постигнем споразумение“.