Начало ММА Тайрон Уудли: Профуках си парите
0

Тайрон Уудли: Профуках си парите

Тайрон Уудли: Профуках си парите
0

Бившият шампион на UFC в полусредна категория Тайрон Уудли се е превърнал в един от многото спортисти, които са се простили с голяма част от парите си, докато са на върха на славата.

Американецът разказа пред Ариел Хелуани от ESPN как, докато е бил притежател на пояса, е живеел в разкош и е пръскал пари за щяло и нещяло, но вече му се е наложило да се „върне към основите“.

„Човече, профуках много от шиб*ните пари. Много. Имаше бижута, навсякъде бях ВИП гост, всичко, което идва с живота на един шампион. Ако идваш от там, откъдето идвам аз, никога не си си представял да изкарваш толкова много кинти или да си в такава позиция. Работиш здраво за това – със сигурност не попаднах на върха случайно, защото си скъсвах задника, но никой не ме научи как да се оправям с финансите. Казваха ми само 1+1=2, това е математика. Но не и финанси. Това не е богатство, инвестиции, пестене, данъци. В общи линии си изкарах едни пари и си ги похарчих. Докато растях харчехме каквото имаме. Заплатата на майка ми вечно беше разпределена, още преди да стигне до нея. Избираше кои сметки да плати този месец и кои, другият. Като дете не разбирах, че това не е нормално. Мислех си, че всички правят така. Какво стана когато започнах да печеля пари? Купих си, например, седем коли и две шиб*ни къщи, купища пътешествия, никой даже не си мърдаше пръста, когато сме на вечеря. По 10-15 човека на масата ми. Ходех във ВИП клубове и всякакви такива, просто си представях, че ще изкарвам толкова много кинти за много дълго време. Но те много бързо казаха: „Пуф! Мамка му! Искаш да ми кажеш, че на 3 март ще е различно? Няма да е същото? И така си научих урока“, призна Уудли.