Начало Бокс Билет от Форман – Али се продава на търг

Билет от Форман – Али се продава на търг

Билет от Форман – Али се продава на търг
0

Изключително ценна находка е пусната на онлайн търг.

Става въпрос за неизползван билет от смятания от мнозина „Мач на века“ между Джордж Форман и Мохамед Али през 1974 г.

www.invaluable.com

Срещата за световните титли се провежда на 30-ти октомври в Заир (днешна Демократична република Конго). Двете легенди пишат история в африканската държава, а победата на Али над Форман е приета като изненада.

25-годишният Форман влиза в мача като фаворит и с актив от 40 победи и 0 загуби. В същото време Али вече е на 32 години и според мнозина няма как да спечели срещу нокаутьорската машина Форман.

Битката е гледана от близо 1 милиард човека, а на живо я наблюдава публика от близо 60 000 души. Неизползваният билет е за най-горните редове на ст. „20 май“ и е с цена 10 американски долара.

www.invaluable.com

На задната страна на ценната хартийка има снимка на тогавашния президент на Заир – Мобуто Сесе Секо. Секо е един от най-видните африкански диктатори, който изиграва важна роля за провеждането изобщо на този мач.

Дон Кинг обещава по 5 милиона долара и на двамата, ако се съгласят да се бият под негово ръководство. В средата на ’70-те подобна сума е невероятна за боксов мач, но именно тук се намесва Мобуто Секо, който на драго сърце приема срещата.

Неговите съветници му казват, че домакинство на събитие от такъв ранг ще се отрази добре на режима му, а хонорарите на двамата боксьори са покрити почти изцяло от Муамар Кадафи.

Търгът ще бъде кативен до 30-ти юли, като за момента най-високата цена е 250 британски паунда.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.