Начало Други Феновете с вот за Спортист на годината. Бойци са сред фаворитите
0

Феновете с вот за Спортист на годината. Бойци са сред фаворитите

Феновете с вот за Спортист на годината. Бойци са сред фаворитите
0

Фенове и тази година ще могат да гласуват в традиционната анкета „Спортист на годината“ на България. От днес, 20 декември, до 28-и включително всеки, който иска, може да даде своя вот. Организаторите на събитието обявиха начало на гласуването за 64-ото издание на ежегодното допитване.

Организаторите от „Нове АД Холдинг“ отново включиха категорията „Вот на публиката“. Желаещите да упражнят това право могат да го направят онлайн на сайта на анкетата. Освен това, спортните журналисти традиционно ще гласуват и в категориите „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“.

В олимпийската 2021 година България постигна много сериозни успехи на бойната сцена. Именно бойните спортове са и тези, които изглеждат като фаворити за излъчване на победител в класацията „Спортист на годината“. Ивет Горанова (карате) и Стойка Кръстева (бокс) спечелиха златни медали от Игрите в Токио. Тайбе Юсеин и Евелина Николова пък се завърнаха с бронзови отличия в борбата. Освен това страната ни излъчи и множество световни и европейски шампиони, което допълнително ще допринесе за интригата около крайното класиране и попадането в Топ 10 на анкетата.

За последно представител на бойните спортове стана „Спортист на годината“ през 2018-а. Тогава на върха застана Тайбе Юсеин, която спечели световна и европейска титла в женската борба.

www.bul-wrestling.org