Начало ММА Колби Ковингтън заяви, че Джи Ес Пи ще бъде „лесен противник“ за него

Колби Ковингтън заяви, че Джи Ес Пи ще бъде „лесен противник“ за него

Колби Ковингтън заяви, че Джи Ес Пи ще бъде „лесен противник“ за него
0

Боецът на UFC в полусредна категория Колби Ковингтън е категоричен, че бившият хегемон при 77-килограмовите в организацията Джордц Сейнт-Пиер би бил „изключително лесен противник“ за него. 

„Не просто мисля, че ще победя Джи Ес Пи. Сигурен съм, че ще го победя. Той е победил много мъже с „граунд-енд-паунд“ на земята, но няма да може да събори мен. Кардиото ми е напълно различно. Никога не съм бил поваляван в клетката на UFC, така че той няма как да успее“, заяви бившият претендент за пояс в UFC Ковингтън пред MMA Roasted Podcast.

Въпреки фактът, че Джи Ес Пи е на 40 години и е пенсиониран, не малко бойци проявяват интерес към двубой с него. В последните години се спекулира и за „супер-двубой“ между Хабиб Нурмагомедов и канадеца в предварително уговорена категория.

„Страйкингът на Джи Ес Пи е много базов, бих казал на ниво детска градина. Няма много трикове. Има добър удар с предната ръка, но това се контрира лесно, ако се движиш правилно с краката и си движиш главата. Мисля, че Джи Ес Пи би бил изключиелно лесен противник за мен“, допълни Колби Ковингтън, който надигра бившия шампион Тайрън Уудли в последната си битка в клетката.

Към момента американеца няма насрочен двубой, но е определян като фаворит за следващ противник на шампиона Камару Усман от фенове и експерти.