Начало Таекуондо Рекорден брой участници със заявки за Държавното по таекуондо

Рекорден брой участници със заявки за Държавното по таекуондо

Рекорден брой участници със заявки за Държавното по таекуондо
0

Огромен наплив от заявки получиха в Българска Таекуондо федерация (WT – олимпийската версия) за предстоящото Държавно първенство. Надпреварата е този уикенд (12-13 февруари) в София.

Над 800 участници от 30 клуба от страната вече са се регистрирали, а дисциплините ще бъдат три – спаринг, пумсе и чупене. Към момента това е най-многобройното първенство от национален мащаб, регистрирано от олимпийското ни таекуондо.

Надпреварата ще се проведе в зала „Левски София“ (комплекс „Геритидж Парк“).

Официалното откриване е тази събота, 12-ти февруари, от 13.00 ч. Началото ще бъде дадено от вицепрезидентът на България Илияна Йотова. След това зрителите ще могат да се насладят на Демонстративния отбор към федерацията, в който участва и световният ни медалист Владимир Далаклиев.

От федерацията предупредиха, че ще има специална организация по контрол и пропускателен режим на треньори, състезатели и привърженици. Всички състезатели и треньори ще получат цветни гривни, което ще удостоверява участието им в Държавното първенство.

Гривните ще са с различен цвят за всеки състезателен ден. Участници в турнира няма да могат да използват гривната си за достъп до ложата със зрителите нито в състезателния ден, нито в деня преди (или след) участието им.

Желаещите да наблюдават състезанието ще е необходимо да преминат през пункт за измерване на телесна температура, след което да представят валиден сертификат за завършен ваксинационен цикъл или сертификат за COVID-19 преболедувал, или сертификат, удостоверяващ отрицателен резултат от бърз антигенен тест (48 ч. преди влизане в залата) или PCR тест (72 часа преди влизане в залата).

След проверка на телесната температура и валидността на сертификата зрителите ще могат да си закупят билет на стойност 10 лв.  Билетът дава достъп до залата в рамките на съответния състезателен ден.

Във връзка с разпоредбите на РЗИ София ще се допуска публика до 50% от капацитета на залата или 350 души. Всички посетители задължително трябва да спазват разстояние един от друг и да носят предпазни маски, покриващи лицето и носа.

Носенето на предпазни маски за състезателите, треньорите и длъжностните лица е задължително, освен за състезателите, които разгряват за среща или играят на полетата.