Начало Таекуондо Медали за таекуондистите на „Рамус“ от турнири в Тирана и Стара Загора

Медали за таекуондистите на „Рамус“ от турнири в Тирана и Стара Загора

Медали за таекуондистите на „Рамус“ от турнири в Тирана и Стара Загора
0

Силно представяне за таекуондистите на „Рамус“ през уикенда, като състезатели от столичния тим се впуснаха в битки в два турнира – у нас и в чужбина. Международното участие бе свързано с Откритото първенство на Албания, което е международен турнир с ранг G1, част от календара на Световната федерация в олимпийската версия на таекуондо.

Там Деян Божков с треньор Димитър Михайлов стигна до бронзово отличие в категория до 55 килограма при юношите. Българският талант бе поставен под номер 5 в схемата и пропусна първия кръг. Във втори кръг той победи ирландец, а на четвъртфинал премина през грък. На полуфинална фаза малко не достигна на Деян срещу италианец – 5:7, който има сериозни резултати и при мъжете, а в последствие спечели категорията.

Божков се състезава при юношите за първа година и това е негов първи медал от ранкингов турнир в тази възрастова група.

При мъжете в Албания тимът бе представен от национала Божидар Аврамов. Той спечели първата си битка срещу представител на Косово, но във втората среща загуби от французин, който в последствие стана сребърен медалист.

В същото време друга част от клуб „Рамус”, водена от Румен Георгиев и Антоан Гаджев, записа абсолютна успеваемост на „Avgusta open” в Стара Загора. И шестимата представители на отбора стигнаха до финалите. Това са Александър Веселинов, Шади Абуд, Кристиян Георгиев, Мартин Стоянов, Атанас Сбирков и Борислав Веселинов.