Начало Други Два медала за България на супер турнира „Рамус София Оупън“

Два медала за България на супер турнира „Рамус София Оупън“

Два медала за България на супер турнира „Рамус София Оупън“
0

С две бронзови отличия за България приключи силния международен турнир по таекуондо в олимпийската версия „Рамус София Оупън“. Надпреварата, която носи точки за класиране на Летните олимпийски игри в Токио, се проведе без публика и при строги противоепидемични мерки.

Владимир Далаклиев и Божидар Аврамов стигнаха до престижните трети места. Далаклиев победи национални състезатели на Полша, Сърбия и Гърция. Поради контузия във втората среща обаче той не излезе за полуфинала. Треньорският щаб реши да го съхрани и да може да се възстанови за Европейското първенство, което е другия месец в София. Божидар Аврамов направи много силни битки, като по пътя към медалите отстрани националите от Полша, Албания и актуалния европейски шампион от Хърватска – Ловре Бречич. На полуфинала Божидар водеше до последно срещу испанец, но допусна обрат в края на срещатa.

В последните години „Рамус София Оупън“  се превърна в едно от най-големите и силни първенства и се радва на сериозен международен интерес. Тази година се включиха над 700 участници от 50 държави. У нас пристигнаха над 50 олимпийски, световни и континентални медалисти, а доста тях останаха извън призовото класиране този път, което говори са силната конкуренция в надпреварата. „Рамус София Оупън“ се оказа и последната международна таекуондо проява преди пандемията, а сега даде рестарт на международните турнири от световния календар.

Организаторът Димитър Михайлов сподели, че е получил поздравления от всички ръководители на отбори за куража да организира успешно първото международно състезание след пандемията.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.