Начало Други Определиха състава за европейските първенства по таекуондо

Определиха състава за европейските първенства по таекуондо

Определиха състава за европейските първенства по таекуондо
0

Квалификационен турнир определи състава на българския национален отбор в олимпийското таекуондо за предстоящите европейски първенства. Първенците в категориите ще представят страната на предстоящото Европейско първенство за кадети и Европейско първенство за мъже и жени в олимпийски категории в Босна и Херцеговина през декември (при условие, че първенствата не се отложат заради противоепидемични мерки).

Българска Таекуондо Федерация (WTF) проведе вътрешните преборвания в Многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ в неделя, 15-ти ноември. Зрелищните битки се проведоха пред погледа на националният треньор Фарзад Золхадри. Срещите бяха атрактивни изпълнени с обрати и запомнящи се моменти.

С най-голям интерес бяха проследени спарингите в олимпийските категории при мъжете до 58 кг. и до 68 кг. При по-леките Божидар Аврамов и Даниел Ладжев направиха страхотна среща с краен резултат 39:33 в полза на Аврамов. В категория до 68 кг. в първия кръг Александър Джорджев, който е все още при юношите успя да затрудни Владимир Далаклиев, но опитът и подредената игра на Влади го доведоха до финала. В другия поток Митко Джорджев надделя над Емил Моллов.

Финалната среща в категорията не се състоя, но за радост на участниците в малкия финал Александър Джорджев и Емил Моллов изнесоха динамична и атрактивна среща, от която Александър излезе победител.

В края на квалификационния турнир Золхадри сподели очарованието и положителното си впечатление от представянето на участниците и поздрави треньорите за усърдната работа.

Снимки: Bulgarian Taekwondo Federation